Gastenboek Terug

Log in om een bericht te kunnen toevoegen.


116 berichten op 12 pagina(s)
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]
Door Aimée Kommeren op 10/15/18 19:22:52
Toen mijn duikclub vroeg of ik instructrice wilde worden zei ik natuurlijk volmondig ja maar toen kwam de volgende beslissing, waar? Bill had al twee andere instructeurs bij ons op de club opgeleid dus was het logisch dat ik ook naar Bill zou gaan. Alleen had ik mijn twijfels aangezien ik Bill helemaal niet kende en zo'n IDC is niet niks. Ik heb heel snel veel stress en heb een zware prestatiedrang dus ik wist al dat ik iemand nodig had die daar ook goed mee om kon gaan en mij de juiste steun en hulp zou geven. Om mijn twijfels weg te werken heb ik een aantal keer met Bill gebeld en ook een keer af gesproken om eens de boeken door te bladeren etc. Het was voor mij al meteen duidelijk, Bill weet echt waar hij het over heeft. Toen hij mij vertelde over zijn zelf ontworpen extra lesmateriaal die mij kon helpen met studeren, theorie presentaties houden en briefings geven wist ik het zeker, ik zit hier op de juiste plek en Bill is de perfecte coach voor mij. 

Ik zal niet liegen en eerlijk vertellen dat ik in de aanloop naar mijn IDC mijn twijfels kreeg of ik wel geschikt was als instructrice maar de instructeurs bij mij op de club verzekerde mij, met Bill komt dat helemaal goed en je hoeft je nergens zorgen om te maken. Mijn eerste zwembad les was voor mijn gevoel een enorme flop, ik faalde hard en de moed zonk mij ver diep in mijn schoenen... Bill nam mij mee naar de oppervlakte en stelde mij gerust. De geruststelling dat alles goed kwam, we tijd genoeg hadden en het een leer proces is waarbij niet alles in één keer perfect hoeft te gaan was zijn boodschap en voor mij een extra stukje zekerheid. 

De dagen vlogen (helaas) voorbij. Het waren lange dagen met veel informatie, veel plezier en een Course Director die met veel feedback komt waar je ook echt mee vooruit kan. Mijn zelfvertrouwen was 180 graden gedraaid in vergelijking met de eerste les en die IE was een eitje. Het was zo'n prettig gevoel om het examen in te gaan en te weten dit kan ik gewoon allemaal en met de hulp tools van Bill die je krijgt tijdens je IDC wordt het alleen maar genieten zonder stress. 

Met vlag en wimpel ben ik geslaagd en daar heb ik Bill echt aan te danken. Met trots noem ik mij 'er één van Bill' en ik weet ook dat ik in mijn verdere PADI pro carrière altijd bij Bill kan aankomen voor advies etc. 

Het is makkelijk op je site schrijven 'ik ben de beste' maar voor mij heeft Bill die titel zeker verdient en als je echt goed opgeleid wil worden, dan ben je bij Bill aan het juiste adres. 

Bill nogmaals heel erg bedankt voor alles! 

Door Edward Heuveling op 01/09/17 23:01:00
Via Dive4all ben ik terecht gekomen bij Bill. Ik heb zelf ook nog verder gekeken naar andere IDC opleidingsinstellingen, maar door de verhalen en de kwaliteit van de instructor die ik ken die bij SafeDiving de IDC hebben gedaan, heb ik toch besloten om daar de IDC te doen. Daarnaast was het een super plus punt dat de IE in het zelfde zwembad gegeven werd als waar je de IDC doet. Ook de buiten water activiteiten werden op de zelfde locatie gedaan.

Omdat ik zelf had besloten om een tijdje in het buitenland te gaan werken als instructeur vond ik het erg makkelijk dat ik gelijk alles via Safe Diving kon doen. Dus de EFR instructeur en de MSDT kon doen zo dat ik gelijk ook wat specialties kan geven. Omdat Bill je CD is, is het makkelijker en comfortabeler om de Specialty Instructeur er achteraan te doen.

Vanwege mijn Dyslexie  had ik wel een beste achterstand maar het online leersysteem heeft het me veel geholpen. Maar niet alleen dat. Tijdens de IDC heeft Bill het leer proces wat aangepast zo dat ik het toch allemaal tot me kon nemen en dus met super goede resultaat kon slagen.

Dus als conclusie kan ik alleen maar aan geven:
Twijfel je nog? Dat hoeft nu niet meer. Je bent in goede handen bij Safe Diving.Door Frank Verbeek op 09/25/16 16:53:00
Voor degene die nog twijfelen of ze hun idc willen doen bij safe diving wil ik graag een bericht delen dat ik vandaag kreeg van een student van 12 die ik de junior open water cursus heb gegeven. Ik heb zelf 3 jaar geleden mijn idc bij Bill en Wendy gedaan en kan het iedereen aanbevelen.

Bericht van Dana (junior open water student, 12 jaar):

Frank ik ben je zo dankbaar dat je ons les wil geven. Als je ons vertelt wat we gaan doen krijg ik zoveel energie. Je legt alles zo leuk en gezellig uit. Dat ik het leren gewoon echt leuk vind. Je zegt alleen maar positieve reacties of complimenten en als er iets mis ging of als er iets beter moest zei je dat ook heel aardig, en je bent ook heel behulpzaam. Frank nogmaals heel erg bedankt voor dat je ons les geeft en dat je voor ons tijd vrij maakt. Bedankt :) :) :)

Wil je in de toekomst ook dit soort reacties krijgen van studenten ? Schrijf je dan nu in bij de beste course directors van Nederland: Bill en Wendy van GoProDiving

Groetjes Frank Verbeek

Door Niki op 08/27/16 13:24:06

Het eerste dat bij mij naar boven komt als ik aan Safediving, de IDC en Bill  Megens denk is het woord toewijding. Ja, jij moet je schouders eronder zetten en je op de studie en praktijk storten om instructeur te worden, maar dat doet Bill en de school ook voor jou. Niets is teveel gevraagd en alles gaat in overleg. Het zwembad is altijd beschikbaar, je boterhammen smeren in de keuken, de winkel vlakbij mocht je toch nog net even iets nodig hebben, de lesmaterialen zijn prima in orde en naast de verplichte boeken geeft Bill ook zijn eigen uitgewerkte samenvattingen en hulpbladen voor je en geloof me, die werken! Ook daarin zie je dat je hier niet te maken hebt met een school en instructeur die zijn riedeltje afdraait, er is een echte wil om jou een uitstekende instructeur te maken, en daar doen en geven ze alles voor. Goed is goed, maar als het beter kan en je hebt dat ook in je, dan wordt dat zeer zeker ook benut.

Wat er bovenuit sprong voor mij is de duidelijkheid waarmee Safediving de cursus uiteenzet. Daar kun je het m er eens zijn of niet, of het optimaal werkt voor je valt te bezien, maar aan duidelijkheid en wat je te wachten staat is geen gebrek. Je weet gewoon wat je moet doen, klaar. Voor de cursus daadwerkelijk start kun je je helemaal uitleven met huiswerk online. Dit e-learning principe is door Bill gemaakt en werkt als een tierelier. Je kunt zo op je eigen tempo en niveau werken naar een complete voorbereiding, en als je alles doorlopen hebt voor de cursus sta je al met een dikke 1-0 voor. Mochten hier problemen of moeilijkheden zich voordoen is Bill er om je te helpen, aan je lot overgelaten word je hoe dan ook niet.

Kijkend naar de praktijk kan ik alleen maar vaststellen dat Bill een kwalitatief ontzettend goede duiker en instructeur is, veel ervaring en die laat hij je ook zien, als je van iemand veel kunt leren is hij het wel en de kennis wordt ook volop gedeeld. Dit grote verschil en voorsprong die je hebt op andere kandidaten merk je heel goed als je uiteindelijk naar het IE examenweekend gaat; onze groep kwam er gewoon dik bovenuit met praktijk, van lesgeven in het water tot de theorieles zelf. Eigenlijk was dit weekend doen wat we al elke dag deden, en eerlijk gezegd "dwingt" Bill je tijdens de IDC tot een hoger niveau dan eigenlijk nodig is op het examen, dus dat was een lachertje als je het mij vraagt. Geen stress, boven alle stof en totaal in controle over alles wat we moesten laten zien daar. Oh, en nog even oefenen zondagmorgen voordat het examen begon in ons eigen zwembad was ook geen probleem want Bill maakt de deur gewoon voor je open en... het examen is ook gewoon daar!!! Je kent de weg en herkent alles tijdens je examen want het is in het bad waar je al twee weken in hebt gelegen, hetzelfde geldt voor het examen in het buitenwater overigens.

Afsluitend kan ik zeggen dat ik een geweldige twee weken heb gehad, en het voelde echt als jammer en gemis dat het op de laatste dag over was en dat meen ik.


Door Ron op 07/26/16 08:22:37

In juni jl. heb ik in een geweldig fijne IDC gevolgd bij Bill en Wendy van GOPRO/Safe Diving en hebben de medekandidaten en ik de IE zeer positief afgesloten.

Voor de IDC was ik bij Bill en Wendy uitgekomen na een kleine zoektocht op internet. Ik kende hen toen nog niet maar achteraf ben ik blij dat ik voor GOPRO DIVING heb gekozen voor het doen van deze opleiding.

Ten eerste is de locatie namelijk ideaal.

  1. Je kunt vanuit het klaslokaal zo het zwembad in, en omgekeerd, waardoor de lessen vloeiend in elkaar overlopen zonder reistijd van leslokaal naar zwembad en vv. Deze tijdwinst wordt goed gebruikt om de punten op de i te zetten en er is ruimte voor het aanpassen van de lessen naar behoefte van de instructeurs in opleiding.
  2. De IE wordt ook in Eindhoven gehouden in hetzelfde zwembad en hetzelfde buitenwater, waardoor je een "thuiswedstrijd" speelt. Hoewel wij zeer goed waren voorbereid waren en we volledig vertrouwen in ons zelf hadden is het toch prettig om de IE in een bekende omgeving te doen. Het geeft net wat minder spanning en ben je heel wat relaxter. Dit was in vergelijking met de andere IE kandidaten die van elders kwamen goed te zien en te merken.  
  3. Het zwembadwater is lekker warm zonder chloordampen kun je er je uitrusting veilig achterlaten en er zijn flessen en lood aanwezig. Dit laatste scheelt een hoop gezeul met eigen spullen.

Ten tweede zijn de course directors erop gebrand goede instructeurs van je te maken en ze brengen je dan ook naar de top van je kunnen, ze nemen geen genoegen met minder. En de top kwam bij mij steeds hoger te liggen tot mijn eigen verbazing. Daarvoor hulde aan de course director!

Ten derde zijn de beschikbare leermiddelen uniek. Je hebt namelijk toegang tot de website met honderden vragen die je kunt oefenen en welke direct voor je worden nagekeken. Ook is er veel informatie beschikbaar en zijn er tips te vinden die je tijdens de IDC en IE goed kunt gebruiken.

Omdat ik toch nog in een leerflow zat heb ik aansluitend een 5-tal specialty instructor courses gevolgd waarbij Bill ook weer het beste uit me wist te halen.

Ook dit gebeurde natuurlijk in de bekende omgeving waardoor het een ontspannen maar zeer leerzaam weekend was.

 

Bill en Wendy en de collega instructeurs ontzettend bedankt voor de leerzame en gezellige tijd.


Door Jeroen op 11/19/15 04:23:30
Hoi Bill en Wendy,

Ik wil jullie allebei graag hartelijk bedanken voor een geweldige IDC. Het was zwaar maar tegelijkertijd ook erg leuk.
Mijn complimenten voor het geduld en dank voor de vele vele uren in het zwembad, klaslokaal en buitenwater.
Het was erg relaxed dat je direct vanuit het klaslokaal het zwembad (lekker die 30 graden) in kan en op slechts 15 minuten het buitenwater had (iets kouder dan 30 graden in november). 
Het is ongelooflijk hoeveel je kan leren in een week tijd. De learning curve was een rechte streep naar boven! 
Jullie filosofie dat je niet traint voor een examen, maar om instructeurs op te leiden maakte het examen idd slechts een formaliteit,
en met een zeer goed eind resultaat.
Oh, en mischien is de zandkroket techniek iets om een specialty voor te schrijven??
 
Tot ziens op de instr. specialty trainingen.

Groeten uit Den Helder
Jeroen

(IDC 6-13 nov 2015  IE 14-15 Nov 2015)

Door Bas op 09/15/15 14:38:23
Beste Bill en Wendy,

Super bedankt dat ik de IDC bij jullie heb mogen volgen, het was zeer professioneel, hoge kwaliteit, geduldig, enthousiast erg interactief, en noem alle positieve dingen die je maar kan verzinnen! Zelf kom ik uit Zuid-Holland en de 2 uur reistijd naar Eindhoven is het dubbeldik waard, bovendien bieden ze jou daar ter plekke onderdak aan wat zeer gunstig gelegen is.
De hulp die je krijgt bij de voorbereiding is geweldig: zeer snel antwoord op e-mails en vragen die je hebt en vooral het online leersysteem. Tientallen oefenvragen per onderwerp, en alles komt aanbod, ondersteunt de voorbereiding een hoop.
De IDC is erg leerzaam, maar ook super gezellig en ontspannen! Bill en Wendy zitten vol humor en zijn altijd wel in voor een praatje. Er wordt geluisterd naar de persoonlijke behoeften en er is veel individuele aandacht. Je merkt echt dat ze hier fulltime mee bezig zijn.
Bill heeft een aantal materialen zelf ontwikkeld (bijvoorbeeld leitjes) die zeer handig zijn.
Het zwembad, de winkel en het theorielokaal zijn op en top, logistiek ingericht, makkelijk bereikbaar en voelt allemaal prettig aan. Het zwembad mag je buiten de IDC om ook nog is gebruiken.
Het IE was echt goed te doen na deze cursus, je bent 100% voorbereid als je bij het examen komt.

Er zijn niet genoeg (positieve!) woorden voor om de IDC bij Safe Diving te beschrijven. Bill en Wendy, echt super super bedankt voor alles!

Groeten,
Bas
(IDC 21-28 Aug 2015, IE 29-30 Aug 2015)

Door Rob op 08/30/15 19:57:49
Bill en Wendy,

Enorm bedankt voor jullie deskundige coaching en advies. Het voelde letterlijk en figuurlijk als een warm bad. Fijn dat we buiten de IDC om gebruik konden maken van het zwembad. De IDC was erg leerzaam en fijn dat er zoveel ruimte werd gegeven voor interactie. De unieke digitale leeromgeving speelde daarbij ongetwijfeld een rol. En de leitjes die Bill heeft ontwikkeld zijn enorm handig.

Ik ben blij dat ik mijn IDC in Eindhoven heb gedaan. Na jullie IDC bleek het examen een formaliteit te zijn.

Groeten,
Rob

Door Xaver Kamperman op 05/26/15 16:27:08
Beste allemaal

Het zal niet meevallen om in een kort verhaal te vertellen waarom je de IDC bij Bill en Wendy moet volgen. Ik ga het toch proberen.
Beide zijn ongelofelijk enthousiast, geduldig, professioneel en vol humor en goede zin. In 1 woord ongelofelijk gepassioneerd. Na mijn eerste kennismaking gelijk een goed gevoel en is niet meer weggegaan. 
Het begint met E-learning gedeelte. Dit doorlopen en je hebt je theorie weer op orde. Tot in het oneindige kun je herhalen. Helemaal top.
Op de IDC wordt er op een ontspannen, duidelijke manier met veel aandacht voor de individu gewerkt aan het niveau wat van je wordt verwacht. Presentaties krijgen en geven en veel oefenen maken het een opleiding die je altijd bij zal blijven. 
Het theoretische gedeelte wordt afgewisseld met veel oefenen in het zwembad en buiten water. 
De faciliteiten bij Safe Diving zijn super. Mooie winkel, theorielokaal en zwembad gedeelte en ook nog eens mogelijkheden tot logeren in de Herberg (dus ver weg wonen is geen excuus). Alles met als doel je helemaal klaar te stomen voor de IE.

Ik heb er veel geleerd. En niet alleen waar ik in de duikwereld wat mee kan. 
Bill en Wendy. Nogmaals bedankt voor jullie inzet, geduld en alle andere zaken (niet alles verklappen).
Het was een geweldige tijd. Bedankt
Door Peter Zaat op 05/17/15 16:15:38

Vandaag mijn IDC en IE  bij GOPRO succesvol afgerond met maximale scores.

De zeer professionele aanpak en de duidelijke structuur zorgen er tijdens de IDC voor dat je precies weet waar jouw aandachts-puntjes zitten die je moet aanpakken. Dat aanpakken van je zwakkere puntjes wordt maximaal ondersteund door de honderden  voorbeeld vragen en duidelijke video instructies. Voor mij was het ideaal dat alles online in je eigentijd is voor te bereiden zodat de lessen ook maximaal op de puntjes gericht kunnen zijn. Safediving heeft jaren ervaring en dat krijg je dan dus ook mee,  zowel in de theorie als praktijk lessen. Voor het instrueren gebruikt Safediving een zeer effectieve aanpak. Iedereen van Safediving hartstikke bedankt! Mijn slagen bewijst dat de methode van Safediving werkt en bijzonder effectief is!